V meste skončili veľkoplošné opravy komunikácií

17.09.2013 Poprad

Poprad 17. septembra (TASR) - Cesty a chodníky v Poprade sú v lepšej kondícii. Po uplynulej zime si vyžiadali rozsiahle opravy. Správa mestských komunikácií(SpMK) Poprad pripravila na jar zoznam úsekov v najhoršom stave, ktoré boli predmetom verejnej súťaže. Jej víťaz, spoločnosť STRABAG, ukončila opravy v priebehu uplynulého týždňa.
„Podarilo sa opraviť 8165 metrov štvorcových asfaltových krytov ciest a 4523 metrov štvorcových chodníkov, spolu teda viac ako 12.600 metrov štvorcových komunikácií,“ konkretizoval riaditeľ SpMK v Poprade Peter Fabian. Cesty sa opravovali na uliciach Záborského, Rastislavova, Tomášikova, Levočská, Komenského, Velická, Popradskej brigády, Francisciho a ďalej na križovatkách Partizánska/Podtatranská a Široká/Liptovská. Opravili sa tiež komunikácie na prepojovacej ceste Curie/Ul.1.mája.
Teplickú ulicu kvôli poruche sietí a očakávanej oprave nahradila v zozname Kollárova. Povrchy chodníkov boli opravené na uliciach Uherova, MPČĽ, Jarná, Dostojevského, Tomášikova, D. Tatarku, Banícka, Tajovského a Šrobárova.
Cestári však pracovali aj na iných miestach. „Opraviť sa nám podarilo aj časť komunikácií vo vnútrobloku na Baníckej ulici, asfaltovou zálievkou sa opravovali špáry na sídlisku Juh 3,“ doplnil Fabian. Na opravy vo vlastnej réžii použila SpMK od začiatku roka už 565 ton obaľovanej zmesi. Aktuálne pracovníci SpMK opravujú poškodené schody vytvorené z palisád na Námestí sv. Egídia.
„Do zimy chceme opraviť schody aj na Ul. Popradskej brigády a zábradlie schodov na Dostojevského ulici. Okrem toho je našim zámerom vyčistiť dažďové vpuste pred jeseňou tak, aby ich neupchalo padajúce lístie,“ objasnil ďalšie priority Fabian. Na zimu sa SpMK začne pripravovať v októbri, keď príde na rad navážanie zimného posypu a prestavba vozového parku pre zimné potreby.
 

Vyberte región